כדאי לדעת: זהו אחד ממיני הלוויתנאים הנפוצים בעולם (סה”כ ידוע על כשני מיליון פרטים), והנפוץ שבלוויתנאי מפרץ אילת, בים הפתוח. עם זאת, בקושי יש תיעוד מהמפרץ של סטנלה ממין זה. בינואר 2019 היה תיעוד בודד של להקה במפרץ, שלהערכת חוקרי מחמל”י היתה של סטנלה ברודה.
סכנות עיקריות: מין זה נפגע בעבר מספינות לדיג טונות, שלכדו אותו ברשתות ואף צמצמו את מלאי מזונו. אולם, בעקבות מאמצי שימור שכללו הפסקת פעילותן של אותן ספינות, אוכלוסייה הסטנלות התאוששה וכיום זהו מין נפוץ.
מזון: ניזון מדגים ומסרטנים בשכבות העליונות של המים. טורף בלילה אורגניזמים המבצעים נדידה אנכית, בעומקים של עד 200 מטר.
רבייה: מין זה מגיע לבגרות מינית בגיל 10 (נקבות) ו-12 (זכרים). שיא ההמלטות הוא בעונת הקיץ, ויש הפרש של כ-2-3 שנים בין המלטה להמלטה. הגור נולד באורך 80-85 סנטימטר ובמשקל לא ידוע. גמילת הגורים נמשכת בין שנה לשנתיים.
תוחלת חיים: אינה ידועה.
סימנים מזהים בים: אורך גופו של בוגר מגיע לכדי 1.7-2.5 מטרים. בצורתו, הוא דומה למינים אחרים של סטנלות. גבו בצבע כהה וגחונו בהיר, ואילו בבגרותו מופיעות בגחונו נקודות כהות ובגבו – בהירות. קצה חרטומו לבן, כשפסים נמתחים ממנו לעין ולסנפיר החזה.
זהו דולפין של ים פתוח, הנצפה לרוב במים העמוקים מקילומטר. הוא מאוד אקרובטי, וחברותי לכלי שיט. בנוסף, הוא שחיין מהיר ומאוד פעיל על פני השטח (מתגלה מרחוק מקצף קפיצותיו). צולל קצר (עד 3 דקות) ורדוד יחסית למינים דומים. הסטנלה ברודה חי בלהקות של מאות ואלפים, אך בים סוף הלהקות הן לרוב בנות 5-20 פרטים.
סימנים מזהים ביבשה: זיהוי סטנלות ברמת המין אינו פשוט, בעיקר אם דגם הצבע אינו שמור. שיני הסטנלה ברודה זהות לשיני סטנלה פסוסה, למשל. משקל סטנלה ברודה בוגר הוא כ-100 קילוגרם בממוצע.